Turnul de apă din Iosefin va beneficia de o transformare spectaculoasă. Primăria caută constructor FOTO

Turnul de apă din Iosefin va beneficia de o transformare spectaculoasă. Primăria caută constructor FOTO

Turnul de apă din zona Iosefin va beneficia de o transformare spectaculoasă, în viitorul apropiat. Primăria Timișoara anunță că a lansat licitația publică în vederea achiziționării lucrărilor aferente obiectivului „Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin”.

Obiectul contractului îl reprezintă realizarea unor intervenții în cadrul unei construcții industriale clasate ca și monument istoric, în vederea obținerii unor spații expoziționale și de evenimente culturale. Se urmărește punerea în valoare a construcției, prin completarea ei și integrarea unei noi funcțiuni, care să cuprindă esența primară industrială a obiectivului, convertită într-o funcțiune publică socio-culturală. Va fi valorificat întregul spațiu existent și terenul acestuia”, a detaliat Primăria Timișoara.

Printre lucrările care urmează să fie realizate se numără și amenajarea unei rampe de acces către turn. De asemenea, accesul în turn este tratat ca un traseu pentru observarea construcției din exterior și care poate fi folosit ca spațiu expozițional. Totodată, în turn va fi deschisă o cafenea, dar și o sală de expoziții, un foaier, o sală pentru activități culturale, iar la cota 45,5 metri, un punct de belvedere. În cadrul proiectului va fi amplasat și un ascensor panoramic interior, iar clădirea va fi iluminată arhitectural.

Valoarea estimată a contractului este de aproape 6,6 milioane lei, fără TVA, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 3 august, la ora 15.00. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și este implementat de Primăria Timișoara, promotor de proiect, alături de Asociația Prin Banat, partener.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *