Tronsonul din vestul tarii pe care trenurile vor circula cu 160 km/h

Tronsonul din vestul tarii pe care trenurile vor circula cu 160 km/h

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Între Simeria și Arad, pe o distanță de aproape 60 de kilometri, trenurile vor circula cu maxim 160 km/h. Acest lucru va fi posibil în cadrul unui nou traseu de cale ferată, parte din Coridorul Feroviar Rin-Dunăre.

Segmentul Km 614-Simeria are patru loturi, valoarea contractelor fiind în jur de două miliarde de euro. Sunt aproape 60 de km de traseu nou, 9 poduri noi peste Mureș, 3 tuneluri, stații moderne și multe soluții tehnice care vor permite trenurilor să circule cu maxim 160 de km/oră între Simeria și Arad“, a informat Asociația Pro Infrastructură.

Potrivit reprezentanților asociației, primul sector (Km 614-Bârzava) are 42 de kilometri, iar stadiul fizic este 21%. Următorul sector (Bârzava-Ilteu) are 36 kilometri și un progres fizic de 26%.

Al treilea segment (Ilteu-Gurasada) are 22 kilometri, iar avansul general este în jur de 6%. Ultimul lot (Gurasada-Simeria) are 41 kilometri, stadiul în teren fiind de 13%.

Mobilizarea constructorilor este încurajatoare, cu potențial de îmbunătățiri pe alocuri. Sunt șanse ca experiența nefastă cu șantierele interminabile de pe tronsonul Simeria-Sighișoara să nu se mai repete“, a transmis Asociația Pro Infrastructură.