Trezoria Oraviţa, călcată de procurori şi poliţişti

Trezoria Oraviţa, călcată de procurori şi poliţişti

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

După descinderi în mai multe instituţii publice din ţară, poliţie, consilii, primarii, a venit rândul Trezoriei din Oraviţa să fie călcată de procurori şi poliţisti. Motivul: mai mulţi angajaţi sunt suspectaţi că ar fi deturnat vânzarea a peste 600 de certificate de trezorerie.

Procurorii şi poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Caraş-Severin şi al Poliţiei Oraviţa aiu descins la locuinţe din Timiş şi Caraş-Severin folosite de către aceşti angajaţi. Ancheta a pornit de la Ion Alfredo Chisăliţă, un funcţionar al Trezoreriei Oraviţa care folosea banii din gestiune în interes personal. Se pare că acesta era sprijinit de informaticianul Trezoreriei din Caraş-Severin care, la numai câteva zile de la arestarea lui Chisăliţă, s-a sinucis fără a lăsa nici o motivare a gestului său.

“Perchezițiile au ca scop descoperirea de obiecte și înscrisuri, aplicarea unor sechestre judiciare în vederea recuperării prejudiciului sau a confiscării speciale și extinse precum și pentru executarea unor mandate de aducere” spune procurorul George Bucurică, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa. Conform procurorilor, cei trei funcţionari vor fi aduşi la Parchet pentru audieri, sub acuzaţia de coruptie, abuz în serviciu şi fals. Se pare că funcţionarii ar fi răscumpărat fraudulos peste 100 de certificate de trezorerie producând un prejudiciu ce depăşeşte suma de 600.000 de lei.

In acelaşi timp, răscumpărarea altor 400 de certificate de trezorerie (între timp acoperite ca valoare a prejudiciului de persoanele cercetate până la punerea în mişcare a acţiunii organelor judiciare) este in cercetare.

Deşi procurorii au adus la lumină fraude grave făcute de Ion Alfredo Chisăliţă, judecătorii au decis arestarea sa preventivă doar pentru o dată scurtă, după care l-au lăsat în libertate.