Trezoreria București își bate joc de două timișorence!

Trezoreria București își bate joc de două timișorence!

- in Economie
0

Două doamne din Timișoara, care deși sunt îndreptățite prin lege, au actele doveditoare și chiar au un dosar de executare în posesie, Trezoreria București nu le ia în seamă, chiar își bate joc și nu le eliberează banii de despăgubire. Ordinul de executare arată clar: “Vă rugăm să dispuneți înființarea propririi asupra tuturor conturilor debitorului Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, cu sediul în București, deschise la instituția centrală, cât și la sucursalele agențiile și filialele reprezentanțe după caz, până la concurența sumei de … În conformitate cu dispozițiile art. nr. 786 din Codul de Procedură Civilă, în termen de cinci zile de la comunicarea prezentei adrese, vă rugăm să aduceți la cunoștință organului de executare silită situația de jure a potențialului creditor al dumneavoastră, mai sus amintit, precum și înființarea propriri și dovada indisponibilizării sumei”, se arată în ordinul de execuție al executorului Bran Cristian, din data de 12 decembrie 2014.

Răspunsul Trezoreriei

Pentru ca umilința la care este supus cetățeanul cinstit de către instituțiile statului să fie și mai evidentă, iată ce răspunde Trezoreria București, după o săptămână, în 19 decembrie 2014: “Urmare adresei de înființare a propririi emise de dumneavoastră în dosarul de executare nr. 63 din 2014, debitor ANPRP, vă comunicăm următoarele: Având în vedere că debitorul a transmis anexa nr. 2 la OMFP cu suma, Activitatea de Trezorerie și Contabilitate Publică București a procedat la indisponibilizarea sumei aferentă dosarului de executare mai sus menționat. Totodată, vă rugăm să ne comunicați dacă mențineți măsura înființării propririi, dispusă în acest dosar de executare, având în vedere ca prevederile Legii nr. 164 din 2014 au intrat în vigoare ncepând cu data de 18 decembrie 2014”.

Iată cum statul își umilește cetățenii !

Această lege reprezintă dovada clară a umilinței la care sunt supuși cetățenii români, urmași ai refugiaților din Basarabia și Bucovina, de către guvern, pentru a nu le plăti despăgubirile. Asta pe când marii corupți primesc despăgubiri, zeci de mii de hectare de pădure de la statul roman, prin mită de zeci de mii de euro. Legea nr. 164 din 2014, care de fapt nu se aplică în acest caz, a fost dată după ce, în 2014, guvernul a mai dat două ordonanțe de urgență aberante pentru a amâna aceste despăgubiri, una în martie, iar alta în iulie 2014. “În ceea ce privește temeiurile legale invocate de dumneavoastră, apreciem că nu sunt într-o strânsă corelație cu situația de drept și de fapt ce face obiectul dosarului de executare sus-menționat. Prin urmare, vă rog să dispuneți de îndată virarea sumei în cont”, se arată în adresa executorului judecătoresc Bran Cristian, din 8 ianuarie 2015 trimisă Trezoreriei.

Refuzul Trezoreriei – faptă penală

Alin Socol, avocatul celor două doamne din Timișoara, care a instrumentat cazul, a declarat că Trezoreria săvârșește o faptă penală, dacă refuză să vireze suma: “Banii au fost virați de către ANRP în Trezorerie, dar Trezorieria nu vrea să dea banii, dar aceasta este faptă penală. De aceea eu am făcut o notificare scrisă, joi 22 ianurie 2015, către Trezorierie prin care am  cerut să vireze banii în cinci zile în contul executorului. În caz contrar Trezorieria săvârșete o faptă penală”, a declarat avocatul Alin Socol. Noi am cerut un punct de vedere Trezoreriei București, față de acest caz și am informat conducerea că avocatul a făcut o notificare penală. Elena Rizan, șefa Serviciului Cheltuieli, ne-a răspuns că nu dă nicio declarație prin telefon, ci a transmis totul executorului judecătoresc.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *