Trei universităţi din Timişoara au girat cărţile pretins ştiinţifice ale puşcăriaşilor. Despre cine este vorba

Trei universităţi din Timişoara au girat cărţile pretins ştiinţifice ale puşcăriaşilor. Despre cine este vorba

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
puscarie

Trei universităţi din Timişoara, din care două de stat, se află pe lista celor care au girat cărţile pretins ştiinţifice scrise de către puşcăriaşi. Este vorba de Universitatea Tibiscus – trei lucrări girate, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului – trei şi Universitatea de Vest din Timişoara – o lucrare, scrie România Curată.

Vă reamintim că se doreşte modificarea legislaţiei care permite eliberarea anticipată a condamnaţilor datorită activităţii lor ştiinţifice. Asta după ce a apărut recent o listă a deţinuţilor care au publicat cărţi ştiinţifice.

“Academia penalilor a fost înființată cu girul universităților din România, pentru că profesorii coordonatori ai acelei lucrări științifice aveau obligația de a prezenta un document oficial de la Universitatea la care erau angajați. Practic, prin eliberarea acelei adeverințe cu scopul de a fi prezentată la penitenciarul X, universitatea a girat eliberarea penalilor academicieni”, mai scrie România Curată.

Topul ruşinii universitare este condus de Universitatea din Craiova, ai cărei profesori au girat 59 de lucrări. Printre cei care au scris cărţi în închisoare se numără Gigi Becali, Dan Diaconescu, Adrian Năstase, Cătălin Voicu, Gheorghe Popescu, Ioan Becali, Mihai Stoica, Cristian Borcea sau Victor Becali.