Trei spitale din Timișoara au primit aparate medicale performante de 60.000 euro, pentru bebelușii bolnavi

Trei spitale din Timișoara au primit aparate medicale performante de 60.000 euro, pentru bebelușii bolnavi

- in Locale, Sanatate, Stiri
0
incubator

Echipamente medicale performante în valoare de 60.000 de euro au fost donate, astăzi, la Timișoara pentru bebelușii care vin pe lume bolnavi, de către Salvați Copiii România. Aparatele au ajuns la Maternitatea “Bega”, Maternitatea “Odobescu” și la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, fiind cumpărate din donațiile făcute de oamenii cu suflet mare din întreaga țară.

Acțiunea de astăzi din Timișoara de donare de echipamente medicale este prima dintr-o serie de 29 de dotări pe care Salvaţi Copiii le va face până la finalul anului, în întreaga țară.

Potrivit reprezentanților asociației, Maternitatea “Bega”, care aparține de Spitalul Județean Timișoara, a fost dotată cu o lampă de fototerapie și două pulsoximetre, iar Maternitatea “Odobescu”, din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, a primit două pulsoximetre. Totodată, Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” a fost dotat cu un aparat de dializă și tehnici de epurare extrarenală și cu un aparat de ventilație.

Dotarea secţiilor care îngrijesc nou-născuţi este o prioritate națională, iar contribuția Salvați Copiii este inestimabilă; susținerea repetată în lupta împotriva mortalității infantile este esențială. Cu ajutorul echipamentelor donate până acum, au fost salvate mii de vieți. În Timişoara, aceste contribuţii vor salva vieţile nou-născuţilor ce au funcţia renală afectată grav, dar vor asigura şi un suport ventilator al respiraţiei, conform celor mai înalte standarde” a declarat medicul Mihai Gafencu, preşedintele Salvaţi Copiii Filiala Timiș şi medic pediatru în cadrul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”.

În 2010, la startul programului Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile, România înregistra o rată a mortalităţii infantile de 9,8 la mia de copii născuți vii. În doar 5 ani, țara noastră a coborât până la o rată de de 8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2015, menținându-se însă în continuare pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă.

Cei care doresc să susţină programul Salvaţi Copiii de reducere a mortalității infantile în România o pot face cu un SMS lunar la 8844 cu textul „SALVEZ”, în valoare de 2 Euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *