Trei licee de prestigiu din Timişoara, fără autorizaţie de funcţionare, la început de an şcolar. Care este motivul

Trei licee de prestigiu din Timişoara, fără autorizaţie de funcţionare, la început de an şcolar. Care este motivul

- in Educatie, Slider
0
liceul lenau timisoara

Bătaie de joc! Mii de elevi din Timişoara, care învaţă în unele dintre cele mai bune licee din oraş, vor fi nevoiţi, şi în acest an, să înveţe în clădiri în plin şantier. Este vorba despre elevii de la Liceul Teoretic “J. L. Calderon” şi de la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timişoara, plus cei de la Colegiul Naţional “C. D. Loga”, care au fost, însă, mutaţi, în această iarnă, într-o altă locaţie.

Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş, a declarat, astăzi, în cadrul colegiului prefectural, că datorită faptului că încă au loc lucrări de reabilitare, cele trei unităţi de învăţământ vor începe noul an şcolar fără autorizaţii de funcţionare.

În total, la nivelul judeţului Timiş sunt 16 şcoli care încă nu au primit autorizaţie sanitară. „Încă mai există unităţi de învăţământ care nu au autorizaţie sanitară, este vorba de 13 şcoli pe care le-am vizitat până acum. Au fost făcute recomandări, s-au dat termene de finalizare pentru depunerea dosarului pentru autorizaţiile sanitare, pentru lucrările de dezinsecţie şi deratizare. Cauzele majore ale lipsei autorizaţiei sanitare sunt lipsa apei curente, apă nepotabilă, etc. Aceste şcoli se găsesc în satele aparţinătoare unor comune, unde sunt puţini copii”, a declarat, astăzi, Francisc Halasz.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Timiş, în judeţul nostru învaţă aproximativ 100.000 de elevi în sute de unităţi de învăţământ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *