Trei întrebări adresate președintelui Franței, Emmanuel Macron, de eurodeputata Maria Grapini

Trei întrebări adresate președintelui Franței, Emmanuel Macron, de eurodeputata Maria Grapini

- in Locale, Politica, Stiri
0

Eurodeputata Maria Grapini din Timișoara i-a adresat, în mod direct, din plenul Parlamentului European, trei întrebări președintelui Franței, Emmanuel Macron, pentru a-i cere explicații în legătură cu atitudinea lui contradictorie, privind viitorul Uniunii Europene.

În primul rând, Grapini este revoltată de faptul că Macron promovează o Europă cu două viteze, unde Germania și Franța sunt nucleul dur, iar în această situație Grapini nu crede că ar putea avea loc și reformarea Uniunii Europene, așa cum tot Macron ar dori să se facă, în același timp.

De aceea, Grapini vrea răspunsuri clare și concrete în acest sens de la Macron.

Grapini a explicat: Domnule Macron, sunteți un cetățean pro-european, așa cum și eu sunt, un cetățean pro-european, dar aș vrea să vă contrazic cu un lucru, de aceea mi-aș dori să aduceți și explicații față de atitudinea dumneavoastră! Sunt de acord cu ce susțineți ca să nu avem o democrație autoritară, ci să avem  autoritatea democrație, dar nu credeți că declarațiile pe care le promovați că Franța și Germania trebuie să fie nucleul dur și să conducă UE, iar această aroganță de a fi o putere peste celelalte state  duce la eurospecticism, cu siguranță? Cum să convingem noi cetățenii din România că sunt egali la masa negocierilor dacă dumneavoastră ați declarat că vreți să fie o Europă cu două viteze, că vreți să fie două state care să fie mai state decât celelalte? Cum să facem să reformăm Europa de care chiar dumneavoastră ați vorbit, dacă susțineți această discrepanță între statele membre ale Uniunii Europene?!”.

Gh. M.