Trei angajate din centrele de bătrâni din Timiș depistate cu coronavirus

Trei angajate din centrele de bătrâni din Timiș depistate cu coronavirus

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Direcția de Sănătate Publică Timiș testează personalul din centrele de îngrijire din căminele de bătrâni din județ. Până în aceste moment s-au făcut aproximativ 500 de teste, iar trei persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Sunt testați toți angajații acestor centre care s-au aflat, timp 14 zile, în izolare la domiciliu

Până la ora actuală, conform DSP Timiș, au fost testate un număr de aproximativ 500 de persoane și au fost depistate pozitiv trei angajate ale acestor centre. Aceste persoane au fost în izolare la domiciliu și nu au intrat în contact cu personalul și cu persoanele asistate din centre”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Conform Ordonanței “se instituie, pe perioada stării de urgență, măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor (….) pe o perioada de 14 zile. Perioada (…) este urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezența personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi”.

Personalul de îngrijire își va putea relua activitatea doar dacă rezultatul testului pentru virusul SARS-CoV-2 va fi negativ. Testările vor continua și în perioada următoare pentru toți angajații centrelor de îngrijire care vor ieși din perioada de 14 zile de izolare”, mai transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Sursa foto: lumea presei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *