Traseul propus pentru autostrada Timișoara – Moravița va trece prin 14 comune și va avea o lungime de 73 kilometri

Traseul propus pentru autostrada Timișoara – Moravița va trece prin 14 comune și va avea o lungime de 73 kilometri

După ce Agenția pentru Protecția Mediului Timiș a emis acordul de mediu pentru autostrada Timișoara – Moravița, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a venit cu noi detalii legate de acest proiect.

Potrivit reprezentanților instituției,  traseul propus al autostrăzii A9 va trece prin extravilanul/intravilanul a 14 unități administrativ-teritoriale: Remetea Mare, Recaș, Bucovăț, Moșnița Nouă, Giroc, Sacoșu Turcesc, Pădureni, Liebling, Jebel, Voiteg, Birda, Deta, Denta și Moravița.

În ceea ce privește datele tehnice, aflăm că lungimea traseului este de 73 de kilometri, viteza de proiectare care va fi asigurată fiind de 140 km/h. Legătura între rețeaua rutieră existentă și autostradă va fi realizată prin șase noduri rutiere: A1 Remetea Mare (asigură conexiunea cu DN 6), DJ 592 Albina, centura de sud a Timișoarei, DN 59 Pădureni, DN 58B Voiteg și DN 57 Moravița.

„Lucrări de artă – viaducte, poduri peste râuri, canale sau văi, pasaje peste autostrada A1, peste drumuri naționale, județene, comunale sau peste cale ferată: 46; podețe prevăzute pe autostradă și pe noduri rutiere: 193; dotări: 2 centre de întreținere și coordonare (CIC), 2 parcări de scurtă durată stânga-dreapta, 1 spațiu de servicii stânga-dreapta, 1 punct de trecere a frontierei, la Moravița; panouri fonoabsorbante, pentru reducerea nivelului de zgomot generat de lucrările de construcție și de traficul rutier: 18 zone”, a detaliat DRDP Timișoara.

Autostrada A9 este inclusă în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020- 2030.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *