Transplantul de rinichi, soluţia SALVATOARE pentru 300 de timişeni bolnavi. Din ce motiv absurd nu se realizează astfel de intervenţii la Timişoara

Transplantul de rinichi, soluţia SALVATOARE pentru 300 de timişeni bolnavi. Din ce motiv absurd nu se realizează astfel de intervenţii la Timişoara

- in Sanatate, Slider
0

Transplantul de rinichi, soluţia salvatoare pentru bolnavii cu insuficienţă renală cronică, ar putea fi realizat, din nou, şi la Timişoara. Deşi avem medici pregătiţi care ştiu să realizeze astfel de intervenţii, conducerea Spitalului Judeţean Timişoara nu reuşeşte să obţină acreditarea de la Ministerul Sănătăţii pentru ca transplant renal să se poată efectua şi în oraşul de pe Bega.

Totul dintr-un motiv banal – cele două săli de operaţie în care s-au realizat, în trecut, astfel de intervenţii complexe nu sunt modernizate. Viorel Bucuraş, şeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, a anunţat că acest lucru se va schimba, după ce Consiliul Judeţean Timiş a fost de acord să aloce fondurile necesare modernizării sălilor de operaţie.

„Acum suntem în faza de efectuare a proiectului pentru reabilitarea sălilor de operaţie de la clinica de urologie. Nu avem atestare pentru transplant renal de la Ministerul Sănătăţii deoarece sălile de operaţie nu sunt conforme cu standardele europene. Consiliul Judeţean Timiş ne-a sprijinit cu finanţarea pentru reabilitarea acestor săli de operaţii, reabilitare care nu este ieftină, pentru că sălile trebuie să îndeplinească condiţii extrem de precise”, a declarat Viorel Bucuraş.

Potrivit medicului timişorean, 300 de bolnavi din vestul ţării ar avea nevoie de un rinichi sănătos. La Timişoara, operaţii de tranplant renal nu s-au mai realizat din anul 2006.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *