Transformarea spectaculoasa a trei cinematografe de stat din Timisoara

Transformarea spectaculoasa a trei cinematografe de stat din Timisoara

- in Administratie, Cultura, Locale, Slider, Stiri
0
cinematografe

Trei cinematografe de stat din Timișoara vor fi transformate radical. Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a anunțat marți, 6 noiemrbie, pe pagina sa de Facebook, că se caută proiectant pentru fostele cinematografe Victoria, din Piața Bălcescu, și Dacia, din Piața Dacia. Acestea vor fi transformate în spații multifuncționale culturale.

Start program reabilitare cinematografe în Timișoara. Primele două foste cinematografe (Victoria, Piața Bălcescu, și Dacia, Piața Dacia) au intrat oficial în procesul de reabilitare și refuncționalizare prin publicarea în sistemul electronic de achiziții a anunțului de participare la licitația de proiectare. Parte a programului investițional în domeniul cultural și parte a candidaturii Timișoarei la titlul de capitală culturală europeană, fostele cinematografe vor deveni spații multifuncționale culturale, dotate cu aparatură de proiecție, dar potrivite și pentru alte arte ale spectacolului, și nu numai (teatru, concert etc.)”, a anunțat pe Facebook, viceprimarul Dan Diaconu.

În ceea ce privește Cinema Studio, viceprimarul Timișoarei a precizat că acesta va deveni exclusiv cinematograf de artă, prin colaborarea cu Institutul Francez și organizațiile din domeniul promovării filmului din oraș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *