Tramvaiul 5, in scurt timp pe Calea Bogdanestilor! Au inceput probele

Tramvaiul 5, in scurt timp pe Calea Bogdanestilor! Au inceput probele

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Timișorenii vor putea în scurt timp să circule din nou cu tramvaiul 5 pe Calea Bogdăneștilor. Ruben Lațcău anunță că au început probele pe linia complet reabilitată.

Tramvaiul 5 din nou pe linii, după 7 ani de când a fost scos din circulație! Au fost primele probe pe linia reabilitată complet pe Calea Bogdăneștilor. Continuăm probele și au loc retușuri în buclă, după care tramvaiul 5 va fi reintrodus în circulație”, a afirmat primarul Timișoarei.

Probele au loc în condițiile în care bucla provizorie de pe Calea Bogdăneștilor a fost finalizată. În zona buclei se va forma un spațiu verde de aproape 1.800 metri pătrați și vor fi plantați 24 de arbori.

Cu șosea lărgită la patru benzi, linii de tramvai noi, trotuare generoase, piste de biciclete și spațiu verde, Calea Bogdăneștilor va întregi Inelul IV de circulație, în zona de vest, alături de strada Grigore Alexandrescu și de pasajul și podul Solventul.

Totodată, în valoare de aproape 150 de milioane de lei, investiția de pe Calea Bogdăneștilor va crește, pentru următoarele decenii, confortul și calitatea transportului public în Ronaț și Blașcovici. Din valoarea totală a investiției, 91 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei provine de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *