Tramvai cu povesti, in fiecare duminica, la Timisoara

Tramvai cu povesti, in fiecare duminica, la Timisoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

O plimbare cu povești despre Timișoara de altădată, cu tramvaiul turistic. Cartierele istorice ale Cetății vor fi cuprinse în traseul tramvaiului TramTur care de duminică, 22 iulie, vine în întâmpinarea timișorenilor și turiștilor.

Timișoara este orașul cu cea mai mare tradiție în ceea ce privește  transportul cu tramvaiul. În orașul nostru, începând cu 1869, a circulat primul tramvai tras de cai de pe actualul teritoriu al României. De asemenea, Timișoara a mai marcat o premieră în ceea ce privește transportul în comun. În 1899 pe străzile Timișoarei a circulat primul tramvai electric din țară. În acest context, Societatea de Transport Public Timișoara vine în întâmpinarea timișorenilor și turiștilor, în fiecare duminică, în intervalul orar 12:00 – 20:00, cu o plimbare cu povești despre Timișoara de altădată, în tramvaiul TramTur”, transmit reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara, fostă RATT.

O plimbare cu tramvaiul turistic costă 15 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. În preț sunt incluse serviciile ghidului turistic care va spune poveşti despre Timişoara de altădată, atât în limba română, cât și în limba engleză.

Doritorii sunt așteptați la inaugurarea tramvaiului turistic în 22 iulie, începând cu ora 13:00. Călătoria inaugurală  va fi gratuită pe tot parcursul zilei. Plecarea va avea loc din Piața Libertății, iar traseul va cuprinde cartierele istorice ale Cetății: Elisabetin, Fabric, zona centrală, Catedrala Mitropolitană, Piața Maria, Piața Bălcescu.

Sursa foto: Facebook

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *