Traian Stancu, vicepreşedintele CJT, propune instruire pentru locuitorii din zonele afectate de iundaţii

Traian Stancu, vicepreşedintele CJT, propune instruire pentru locuitorii din zonele afectate de iundaţii

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Traian Stancu propune ca cetăţenii din localităţile din judeţ, zone care sunt afectate de inundaţii, să fie instruiţi pentru a putea interveni atunci când va fi nevoie.

Vicepreşedintele CJT, Traian Stancu (ALDE), s-a deplasat în zonele afectate de inundaţii Sângeorge – Roviniţa – Gătaia. “Crește foarte mult față de inundațiile trecute, care au afectat aceste localități, intervenția voluntară a cetățenilor din aceste localități. Chiar vreau să felicit Primăria Gătaia pentru acest lucru. Am văzut acolo primar, viceprimar, cetăţeni din comună care au depus efort, au intervenit. Acest lucru este benefic pentru că cetățenii au început să își dea seama că ei trebuie să fie o forță de intervenţie şi apărare”, a spus Traian Stancu.

Stancu spune că dotarea este una corespunzătoare, dar crede că mai trebuie pusă la punct coordonarea activităţii între primării, ISU şi Apele Române. Pentru ca acest lucru să se întâmple, Traian Stancu vine cu o propunere. „Mi-aș dori foarte mult ca șefii de sector să fie dublați de cetățeni din comunele respective, care să aibă pregătire teoretică și practică. Respectiva persoană poate să fie din sistemul de voluntariat al localității. Dacă inundațiile sunt pe o suprafață mare și pe o perioadă de timp care depășește 48 de ore, Apele Române, cred eu că nu mai fac față ca personal. Dacă e o perioadă mai lungă de timp, oamenii aceia cad fizic. S-ar rezolva problema prin dublarea acestor responsabili de sector de la Apele Române cu cetățeni care să facă o pregătire minimală cu Apele Române. Și deplasarea lor ar fi mult mai rapidă, dacă ar fi obiectivele mai aproape”, a mai spus Stancu.