Traian Stancu, ALDE Timiş – un consilier judeţean de 42 de milioane de euro

Traian Stancu, ALDE Timiş – un consilier judeţean de 42 de milioane de euro

- in Interviu, Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Domnule Traian Stancu ce aţi reuşit să faceţi important în cele trei mandate de consilier judeţean în Timiş?

În cele trei mandate ale mele la Consiliul Judeţean Timiş am adus finanţări pentru 37 de localităţi –  suma de 42 milioane de euro, pentru infrastructura rurală –apă, canal –proiecte toate terminate. Am mai reuşit să fac două descărcări de pe autostradă – una la Traian Vuia, pentru Lacul Surduc –şi una la Ţinteşti, pentru zona Valea lui Liman. Sunt două zone turistice ale Timişului şi nu exista nicio descărcare de pe autostradă. Aceste proiecte le-am implementat eu. Ostaficiuc şi cu Bojin îmi spuneau că sunt prea dur cu proiectanţii, într-o vizită pe teren. Păi cum era să treacă autostrada prin Timiş? Ca acceleratul prin sate? Aşa a ajuns pista de canotaj la finanţare de pe Lacul Surduc, singura din România.

Aţi cerut ceva de la primari în schimb?

Am avut proiecte pentru 37 de comune  şi toate au fost finalizate, inclusiv podul de la Ghiroda. Am adunat toţi primarii şi viceprimarii din cele 37 de localităţi din Consiliul Judeţean Timiş şi am făcut o şedinţă separată. În dreapa mea era Vosganian, ministru de Finanţe, şi şeful cancelariei prim-ministrului. Le-am spus primarilor aşa: Domnilor aţi primit această finanţare la începutul proiectului,  vă rog să ridicaţi mâna sus, dacă unul a dat vreun leu. N u a ridicat niciunul. Le-am spus să facă licitaţiile cinstite. De acum încolo voi răspundeţi de aceste proiecte.

Dacă ajungeţi într-o funcţie de conducere în CJT (vicepreşedinte, preşedinte) ce veţi face?

Voi milita pentru întărirea administraţiei locale. Eu cred în CJT şi în CLT. Relaţia dintre primar şi şi preşedintele CJT de regulă se termină la instituţiile statului. Relaţia dintre CJT şi CLT nu trebuie să se termine decât într-un mod benefic pentru cetăţeni. De aceea îmi doresc ca CJT şi CLT să îşi întărească poziţia. Dacă CJT vrea descentralizare, atunci să facă primii paşi. Trebuie să descentralizăm, dar să arătăm că noi dorim asta mai întâi.

Unii spun că sunteţi traseist. Care este adevărul?

Chestiunea cu traseismul politic este următoarea: singurul partid din care mi-am dat demisia a fost PDL, pentru că nu m-a lăsat să votez cum am vrut eu, la un vot la CJT, privind regionalizarea şi descentralizarea. Partidul m-a îndemnat să votez numai prezenţa, dar nici da nici nu, în ceea ce priveşte proiectul. Am refuzat. Atunci, eu am votat pentru regionalizare şi m-am dus şi mi-am scris demisia din CJT şi din PDL. Apoi, am fost invitat să fac parte din USL, unde era şi PC şi avea nevoie de membri în judeţ. Am ales să mă înscriu în PC pentru a dezvolta veriga slabă din USL. Aşa am ajuns consilier judeţean USL, din partea PC, apoi, a fost ruptura şi transformarea în ALDE. Nu m-am dus la alt partid, a fost o transformare a partidului.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *