Traian Basescu, la Timisoara: Ne asteptam la un scor bun, ar putea fi peste 7%

Traian Basescu, la Timisoara: Ne asteptam la un scor bun, ar putea fi peste 7%

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Fostul președinte al României Traian Băsescu, aflat primul pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare, este optimist că partidul va obține un scor bun, chiar de peste șapte procente în data de 26 mai.

Merg la Bruxelles să-mi fac mandatul. O spun fără modestie, chiar sunt un politician român care știe foarte bine Uniunea Europeană și o știe în intimitatea ei, acolo unde se iau marile decizii, în Consiliu, și unde se spun și lucrurile neplăcute care se discută. Ne așteptăm la un scor bun, dar nu vreau să lansez cifre. Eu zic că ar putea fi peste șapte procente“, a afirmat Traian Băsescu sâmbătă, 18 mai, la Timișoara.

Fostul președinte al României a mai precizat că prezența la urne în data de 26 mai va fi în jur de 35 de procente, afirmând că are o “îngrijorare”, referindu-se la faptul că “există riscul ratării referendumului”.

Are mult mai mare importanță dacă îl pierde președintele, decât dacă-l câștigă. Dacă îl câștigă, nu poate face nicio modificare, că ambele întrebări necesită modificări în Constituție. Deci efect practic nu va avea, va fi doar semnal politic. Dacă îl pierde, va avea un efect teribil, pentru că va da apă la moară alianței PSD-ALDE să facă vraiște în legislația care vizează justiția. Nu aș vrea să credeți că sunt vreun absurd, sunt printre cei care sunt de acord că trebuie făcute modificări în legislația penală, sunt zeci de articole neconstituționale“, a mai declarat Traian Băsescu.