Traian Băsescu: Creșterea calității vieții e cheia aducerii românilor acasă din străinătate

Traian Băsescu: Creșterea calității vieții e cheia aducerii românilor acasă din străinătate

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Traian Băsescu, primul pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare, a ținut să critice sâmbătă, 18 mai, la Timișoara o temă pe care au promovat-o mai multe partide în această campanie electorală. Este vorba de demagogia întoarcerii acasă a românilor plecați la muncă în străinătate, iar fostul președinte crede că aceștia nu vor veni doar dacă cresc salariile.

Pentru a aduce românii acasă, PSD și ALDE trebuie să înțeleagă ce i-a motivat să plece pe cei 3,5 – 4 milioane de români care lucrează în Europa. Nu salariile îi vor motiva să vină acasă, ci trebuie îmbunătățită calitatea vieții. Este exact zona în care coaliția de guvernare a realizat cele mai mari eșecuri în raport cu programul de guvernare prezentat. Ei nu se află la guvernare de doi ani, ci din 2012, din mai 2012, când l-am desemnat pe Victor Ponta premier. Ei nu înțeleg termenul de calitate a vieții. Românii vor veni înapoia atunci când, alături de salarii, vor avea spitalele promise, finanțate de Uniunea Europeană, dar nu au proiecte, când românii vor avea autostrăzi, când românii vor avea posibilitatea să lucreze pământul cu irigațiile făcute, așa cum le-au promis și nu le-au făcut, și vor veni când vor avea școlile promise și nefăcute, pentru că un lucru foarte important pentru părinți este să poată să-și dea copiii la o școală bună”, a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a mai precizat, la Timișoara, că alianța PSD-ALDE are șansa să guverneze într-o perioadă de creștere economică, doar că resursele disponibile sunt “prost utilizate”, fiind folosite pentru “cumpărarea de voturi cu bani de la bugetul de stat”.

Și celelalte partide folosesc ideea de a aduce românii acasă, se arată patrioți, vorbind despre mărirea salariilor. Calitatea vieții este cheia aducerii românilor acasă“, a adăugat Traian Băsescu.