TRAGIC Doi copii au murit loviți de pietre, după o avalanșă produsă în Munții Retezat

TRAGIC Doi copii au murit loviți de pietre, după o avalanșă produsă în Munții Retezat

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0
avalansa

Sfârșit tragic pentru doi copii. Aceștia au murit, astăzi, după o avalanșă produsă în Munții Retezat, din județul Hunedoara.

Din primele informații, un turist a sunat la 112 pentru a anunța că un grup de cinci persoane a fost surprins de o avalanșă, între Șaua Bucurei și Poiana Pelegii, din Munții Retezat.

Apelantul le-a spus salvamontiștilor montani că doi copii, cu vârste între 13 și 14 ani, au murit, loviți de pietre, iar celelalte trei persoane sunt blocate sub zăpadă.

Avalanșa ar fi pornit dinspre Vârful Peleaga spre Bucura.

“La această oră este în desfășurare o misiune de salvare a unor persoane surprinse de o avalanșă pe Vârful Peleaga, județul Hunedoara. Spre locul intervenției se deplasează echipe ale Salvamont Hunedoara, Jandarmeria Montană, ISU Hunedoara cu doua autospeciale, dintre care una de transport personal și victime multiple, precum și echipaje ale poliției.  Elicopterele aparținând punctelor de operare Târgu Mures si Craiova sunt prealertate pentru a interveni cu troliu”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

Conform specialiștilor, în Retezat sunt posibile avalanşe în golurile alpine de sub Vârful Judele, pe traseul Lacul Bucura-Refugiul Bucura, sub Vârful Retezat pe traseul marcat cu bandă roşie. De asemenea, există risc de avalanşă pe Valea Berbecilor, sub Vârful Peleaga. Salvamontiștii din județul Hunedoara au emis avertizări asupra pericolului iminent de producere a unor avalanșe în Masivele Parâng și Retezat, în această perioadă.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *