Traficanţi de migranţi, ridicaţi de poliţişti! Cum acţiona gruparea

Traficanţi de migranţi, ridicaţi de poliţişti! Cum acţiona gruparea

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

O grupare specializată în traficul de migranţi a fost destructurată de poliţiştii de frontieră din Timiş. Se pare că în acestă grupare erau implicate mai multe persoane din România, Suedia şi Siria. Poliţiştii de frontieră au stat cu ochii pe aceștia de la începutul lui octombrie. Pe timpul investigaţiilor, oamenii legii au stabilit că gruparea acționa într-un mod organizat şi că persoanele implicate racolau tineri de origine afro-asiatică pentru a-i trece fraudulos frontiera din Serbia în România, pentru ca apoi să ajungă în ţări din Spaţiul Schengen.

„În cursul zilei de 2.12.2017, în urma organizării unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalitații transfrontaliere, pe raza municipiului Timișoara, au fost reţinuţi trei cetăţeni români, având vârste cuprinse între 21 și 24 de ani, unul din Suedia în vârstă de 40 de ani şi unul din Siria de 24 de ani”, transmit reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani cuprinse între 100–200 euro pentru a-i ajuta să treacă fraudulos frontiera. Comunicarea între traficanți și migranți făcându-se prin mesaje, folosind platforme de comunicare online.

Cei cinci bărbați în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.