Traficanți de migranți opriți cu focuri de armă, la frontiera cu Serbia

Traficanți de migranți opriți cu focuri de armă, la frontiera cu Serbia

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița au depistat în zona de competenţă 12 migranți, călăuziţi de un sârb, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

Noaptea trecută, la nivelul ITPF Timișoara a avut loc o acțiune privind combaterea traficului de migranți în zona de frontieră Moravița – Denta, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au organizat un filtru pe E 70, la ieșirea din localitatea Denta. Astfel că, polițiștii de frontieră din filtru au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranți din zona de frontieră către Timișoara. Șoferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele polițiștilor și au trecut în viteză prin baraj, punând în pericol integritatea acestora, rănind ușor un polițist și avariind totodată mai multe autoturisme ale instituției.

Pentru a reuși imobilizarea mașinilor și a șoferilor acestora, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, inițial prin tragerea în plan vertical a două focuri de armă, apoi au țintit pneurile autoturismelor în cauză, reușind să oprească una din maşini. În același timp, prin ricoșeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor ai căror șoferi nu au oprit la control. Cele două persoane, de origine afro-asiatică, au fost transportate de urgență la spital, pentru a li se oferi ingrijiri medicale.

În urma acțiunii polițiștilor de frontieră au fost reținuți 12 cetățeni afroasiatici și un cetățean sârb, șoferul uneia dintre mașini. Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, totodată fiind extinse verificările și întărit dispozitivul de supraveghere pentru depistarea tuturor persoanelor implicate. Polițiștii de frontieră continuă cercetările față de cetățeanul sârb, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar față de cetățenii afroasiatici sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *