Tot mai multi elevi la Liceul Teologic din Timisoara! Se va construi o cladire noua

Tot mai multi elevi la Liceul Teologic din Timisoara! Se va construi o cladire noua

- in Administratie, Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Pentru că tot mai mulți copii doresc să urmeze cursurile Liceului Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara, se dorește construirea unei noi clădiri.

Așadar, săptămâna viitoare, Consiliul Local Timișoara va dezbate un proiect de hotărâre care vizează încheierea unui parteneriat între Administrația pentru Sănătate și Educație a Municipiului Timișoara și Fundația Filantropia Timișoara.

Proiectul de hotărâre este parte a procedurilor necesare pentru accesarea unor finanțări destinate extinderii spațiilor educaționale ale Liceului Teologic Ortodox “Sfântul Antim Ivireanul”. Instituția de învățământ, situată pe bl. Liviu Rebreanu nr. 35, își propune să mărească spațiul dedicat actului educațional printr-o nouă clădire cu două etaje. Aceasta va include 12 săli de clasă, laboratoare echipate pentru informatică, chimie, biologie și fizică, o bibliotecă, o sală multifuncțională, o sală profesorală și grupuri sanitare la fiecare nivel”, a informat Primăria Timișoara.

În baza acestui acord de parteneriat între Primăria Timișoara, proprietar al spațiului, și Fundației Filantropia, se va elabora documentația tehnică și se va depune proiectul spre finanțare.

În prezent, Liceul Ortodox are 730 de elevi (de la ciclul primar la liceal), iar cererile numeroase de înscriere determină necesitatea extinderii claselor de liceu cu profil teoretic. Se preconizează și organizarea unor grupe de grădiniță, după finalizarea proiectului”, a detaliat instituția.

Fundația Filantropia Timișoara este o organizație non-profit, creștină, filantropică, ce are ca unic fondator Mitropolia Banatului – Arhiepiscopia Timișoarei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *