Tot mai mulţi elevi DROGAŢI în şcolile din Timişoara. Ce a putut păţi un licean după ce a consumat substanţe psihoactive

Tot mai mulţi elevi DROGAŢI în şcolile din Timişoara. Ce a putut păţi un licean după ce a consumat substanţe psihoactive

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
etnobotanice

Drogurile reprezintă una dintre cele mai mai atracţii pentru liceenii care învaţă în unităţile de învăţământ din Timişoara. De la începutul acestui an şcolar şi până în prezent, numeroşi elevi au ajuns la spital, după ce s-au drogat în timpul cursurilor chiar în incinta sau în apropierea şcolilor în care învaţă.

Un astfel de incident a avut loc şi astăzi, de data aceasta la Liceul Auto din Timişoara. Un elev de 15 ani, înscris în clasa a IX-a, a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din oraş, după ce a consumat substanţe psihoactive în timpul orelor de curs. Liceanul stă în internat, fiind dintr-un sat din Timiş, şi a primit drogurile de la un coleg. Acum, este în afara oricărui pericol.

„Elevul a folosit substanţe psihoactive, a fost dus de către colegii noştri la Spitalul «Louis Ţurcanu». Este un elev de clasa a IX-a, provine din mediul rural. Acest incident ne întăreşte încă o dată convingerea că trebuie toţi deopotrivă să acţionăm în a reduce cât mai mult aceste cazuri care au apărut din septembrie până acum. Nu ştiu dacă a inhalat substanţele psihoactive sau le-a fumat. Acum este bine, nici nu a fost într-o stare gravă şi este complet în afara oricărui pericol”, a explicat Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

Săptămâna trecută, a avut loc o întâlnire a inspectorilor şcolari cu reprezentanţi ai Centrului Antidrog Timişoara, medici, poliţişti şi jandarmi în încercarea de a găsi soluţii pentru a preveni şi combate consumul de droguri în rândul elevilor din Timiş.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *