Tot mai multe amenzi pentru mască, în Timiș

Tot mai multe amenzi pentru mască, în Timiș

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Peste 250 de forțe au acționat în județul Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19. Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Au fost verificate 150 de societăți comerciale, precum şi 282 de mijloace de transport persoane, dintre care 244 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate aproximativ 2700 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 486 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 133.050 de lei. 480 de sancțiuni, în valoare de 113.050 de lei au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19“, transmite IPJ Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *