Tot mai frig în Banat. Unde se înregistrează temperaturi cu minus și ninge Foto

Tot mai frig în Banat. Unde se înregistrează temperaturi cu minus și ninge Foto

- in Actualitate, Locale, Stiri, Utile
0
ninsoare

Meteorologii continuă să ne aducă vești proaste. Avertizarea meteo de vreme rea a fost prelungită până joi dimineața, la ora 09.00, fiind valabilă pentru întreaga țară, inclusiv pentru județele din vestul României. Potrivit Administrației Naționale de Meterologie, se vor înregista temperaturi scăzute, intensificări ale vântului și brumă timpurie.

În intervalul menționat vremea va fi rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în general cu 4…8 grade mai coborâte decât normele perioadei. În timpul nopților și al dimineților, local în centrul țării, pe arii restrânse în nord-vestul teritoriului și în dealurile Munteniei și ale Olteniei și cu totul izolat în rest, temperaturile vor coborî sub 0 grade și se va produce brumă. Pe parcursul zilei de marți, 25 septembrie, vântul va mai avea unele intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze mai mari pe litoral, în nordul și în centrul Moldovei unde temporar se vor atinge viteze de 55…70 km/h. La munte, mai ales în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, vor fi rafale în general de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, trecător vor fi precipitații slabe, mixte. Miercuri, 26 septembrie, intensificări ale vântului se vor mai semnala în regiunile estice și sud-estice, cu rafale de 45…55 km/h“, a informat ANM.

Pe de altă parte, în munții din județul Caraș-Severin a început deja să ningă, deși suntem de abia la sfârșitul lunii septembrie. În această dimineață, un strat de zăpadă de aproximativ un centimetru s-a format pe Vârful Țarcu, iar termometrele au arătat chiar și -6 grade Celsius.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *