Tot mai aproape de turnarea asfaltului pe anumite porțiuni din centura de sud a Timișoarei FOTO

Tot mai aproape de turnarea asfaltului pe anumite porțiuni din centura de sud a Timișoarei FOTO

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a venit cu noi informații legate de stadiul lucrărilor de pe șantierul centurii de sud a Timișoarei.

La finele lunii iunie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România a emis autorizația de construire etapa a II-a, aferentă lucrărilor aflate pe amplasamentul suplimentar din coridorul de expropriere al variantei de ocolire Timișoara Sud, conform H.G. nr. 1072/2020 și a deciziei de expropriere nr. 397/19.02.2021. Astfel, antreprenorul Tirrena Scavi va putea demara lucrările în zonele expropriate suplimentar (sensuri giratorii, relocări de utilități)”, a transmis DRDP Timișoara.

Pe de altă parte, din punctul de vedere al lucrărilor de pe șantier, reprezentanții instituției informează că pe câteva porțiuni din zona DN 59 – Chișoda, zona Moșnița Nouă – Drumul Boilor și în zona Ghiroda (conexiune cu centura de nord și DN 6) a început realizarea structurii rutiere: umpluturi cu pământ, așternere de balast, după care va urma piatra spartă și, ulterior, straturile de asfalt.

De asemenea, continuă decopertările terenului în zona localităților Chișoda și Giroc, relocările rețelei Transgaz din zona Moșnița Nouă și lucrările specifice pentru podul peste Bega, la Ghiroda, pasajul peste calea ferată din zona localității Utvin, precum și lucrările la podețe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *