Toamna și-a intrat în drepturi: avertizare meteo de ploi torențiale și grindină în Banat

Toamna și-a intrat în drepturi: avertizare meteo de ploi torențiale și grindină în Banat

- in Actualitate, Locale, Stiri, Utile
0
fulgere

Se pare că toamna și-a intrat în drepturi încă din primele zile ale lunii septembrie. Miercuri, 5 septembrie, a fost emisă o avertizare meteo de vreme rea, valabilă pentru întreaga țară, inclusiv pentru vestul României.

Potrivit meteorologilor, sunt așteptate ploi torențiale și grindină, care vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În după-amiaza și seara zilei de miercuri, 5 septembrie, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal și la munte, precum și în regiunile sud-estice. Ploile vor avea și caracter torențial, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 30…40 l/mp și vor fi condiții de grindină. În cursul nopții de miercuri spre joi (5/6 septembrie) fenomenele vor continua local în sud-est și pe spații mai mici în zonele montane“, a informat Administrația Națională de Meteorologie.

La Timișoara, în această săptămână se vor înregistra cel mult 27 de grade Celsius, fiind așteptate furtuni sporadice cu fulgere doar joi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *