Toamna bogată în medalii pentru Clubul de Înot MASTERS Timişoara!

Toamna bogată în medalii pentru Clubul de Înot MASTERS Timişoara!

- in Locale, Sport, Stiri
0

Toamna a oferit ocazia unei „recolte” bogate de medalii pentru Clubul de Înot MASTERS Timişoara. O echipa a clubului a obţinut 13 locuri fruntaşe la concursul de înot masters „Memorial I. Schuster”, desfăşurat în perioada 24-25 octombrie, în Bazinul Olimpic (50 m, acoperit) din Reşiţa. La competiţie, organizată de către Clubul de Înot Reşiţa 07, au participat 85 de sportivi reprezentînd 13 cluburi din Austria, România şi Ungaria. Cei mai vârstnici participanţi au fost Rusu Georgeta (Timişoara), născută în 1944, la femei, şi Adolf Fischer (Innsbruck), respectiv, Gheorghe Szuhanek (Timişoara), amândoi născuţi în 1940, la bărbaţi.

Mihai Lisetchi a explicat că mişcarea de înot masters implică adulţi care practică acest sport că amatori, unii doar pentru recreere, alţii şi pentru competiţie, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vîrstă: 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, şamd, ultima categorie incluzînd orice vîrstă peste 100 de ani.

Echipa Clubului de Înot MASTERS Timişoara participantă la concursul de înot masters din Reşiţa a fost formată din 5 sportivi (o femeie şi 4 bărbaţi) cu vârstele cuprinse între 27 şi 55 de ani: echipa: Marc Eicher (o zi – 3 aur), Mihai Lisetchi (o zi – 2 aur), Ali Saifeddine (o zi – 1 aur), Gabi Szabo (o zi – 1 aur), Ildiko Talinga (două zile – 3 aur, 3 argint).

Cea mai activă participare la acest concurs a avut-o Ildiko Talinga care a participat, la 6 probe individuale câştigând tot atâtea medalii.

Clubul de Înot MASTERS Timişoara reuneşte persoane care au împlinit vîrstă de 18 ani şi care au că pasiune înotul, printre ei numărîndu-se foşti sportivi cu performanţe notabile, precum şi persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanţă. Iniţiativa promovează practicarea activităţii sportive de către adulţi, în general, vizând, în acelaşi timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât şi îmbunătăţirea capacităţii sportive a practicanţilor.

Clubul de Înot MASTERS Timişoara  funcţionează în regim de auto-susţinere financiară, toate costurile fiind suportate de către participanţi.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timişoara a reprezentat o premieră naţională, mişcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timişoara cu speranţa că şi în alte localităţi se vor constitui asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcţionează în Arad, Baia Mare, Braşov, Câmpina, Cluj, Galaţi, Ploieşti şi Reşiţa. Să înotăm sănătoşi! –este mesajul lui Lisetchi.

Gh. M.