Titu Bojin – mărturisire de credință către locuitorii județului Timiș și ai Timișoarei

Titu Bojin – mărturisire de credință către locuitorii județului Timiș și ai Timișoarei

- in Locale, Politica, Stiri
0

Titu Bojin a făcut o emoționantă mărturisire de credință timișenilor și timișorenilor, acum când se pregătește să acceadă încă o dată la președinția Consiliului Județean Timiș.

Bojin explică de ce a renunțat la funcția supremă de la Administrația Bazinală de Ape Banat, pe care a condus-o cu mare succes timp de 20 de ani, și a făcut o prezentare pe scurt a marilor proiecte pe care el le-a reușit în această perioadă în lupta cu furia apelor și de ce dorește să câștige încă o dată CJT. Amintim că Titu Bojin a mai fost președintele CJT în perioada 2012 -2016.

Nu vă ascund faptul că îmi doresc să îi pot ajuta mai mult pe timișeni și pe bănățenii mei dragi, iar pentru acest lucru voi candida la președinția Consiliului Județean Timiș. În contextul acesta nu puteam să conduc o instituție importantă și să fiu în același timp în campanie electorală și în opoziție cu actuală guvernare”, a spus fostul președinte al CJT.

În continuare prezentăm întreaga mărturisire a lui Titu Bojin: ”Dragii mei, după cum probabil ați citit în presă ultimelor zile, ați aflat că, începând de săptămâna această, am fost de acord să fac un pas în lateral în ceea privește conducerea Administrației Bazinale de Apă Banat, instituție pe care am condus-o aproape 20 ani. În toți acești ani am făcut tot posibilul de a avea parte de ape curate în Banat, să protejăm viețile oamenilor și gospodăriile acestora de furia viiturilor atunci când a fost cazul, să trăim cât mai sigur și sănătos împreună cu natură.  Am finalizat, împreună cu echipa mea, proiecte de referință pentru vestul țării. În ce măsură am reușit, va las pe voi să apreciați prin prisma investițiilor ce s-au făcut în acești ani, în reabilitarea malurilor și digurilor pentru prevenirea inundațiilor în Banat, în modernizarea nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, nefuncțional de aprox. 60 de ani, și a altor investiții strategice. Dar să nu uităm nici de cea mai frumoasă clădire din oraș, poate că sunt subiectiv, cea a Palatului Apelor. Anul viitor când Timișoara va fi Capitală Europeană, orașul se poate mândri cu o clădire de o frumusețe deosebită. Fără să fiu lipsit de modestie, m-am implicat activ că să înființăm în Timișoara și Regia Navigabilă a Canalului Bega pentru că timișorenii să se bucure de plimbarea cu vaporașul pe Bega și să existe un cadru legal în ceea ce privește exploatarea acestui rău. De asemenea, am reabilitat sediile formațiilor de lucru din Topolovățul Mare, Tăria, Surduc, Coșteiu, Băile Herculane, Deta, Caransebeș, Reșița etc. Un alt obiectiv cu care mă mândresc este faptul că am reușit să facem o pistă pentru biciclete pe digul malului Bega până la frontieră cu Serbia, pistă de care se bucură foarte mulți iubitori de ciclism și natură. Nu m-a interesat niciodată apartenența politică a cuiva, ci doar interesul public și al cetățenilor. Tot ce am făcut, am făcut cu bună credință și cu dorința că ABA Banat să fie o instituție respectată și apreciată în rândul comunității noastre. Nu vă ascund faptul că îmi doresc să îi pot ajuta mai mult pe timișeni și pe bănățenii mei dragi, iar pentru acest lucru voi candida la președinția Consiliului Județean Timiș. În contextul acesta nu puteam să conduc o instituție importantă și să fiu în același timp în campanie electorală și în opoziție cu actuală guvernare. Voi rămâne fidel oamenilor și instituției care mi-a oferit atâtea satisfacții profesionale și personale, voi fi la fel de implicat pentru că Timișul și Banatul în general să aibă ape liniștite și curate. Am fost, sunt și voi rămâne alături de oameni, iar dacă pot să ajut, o fac cu bucurie. Bunul Dumnezeu să ne dea sănătate tuturor, să încercăm să fim mai buni și înțelepți, această virtute a înțelepciunii, spun unii, venind odată cu vârstă. Al vostru prieten, Titu Bojin!”.

Gh M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *