Titu Bojin, CONDAMNAT la un an și o lună de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Titu Bojin, CONDAMNAT la un an și o lună de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Titu Bojin, fost președinte al Consiliului Județean Timiș, a fost condamnat la un an și o lună de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, fiind acuzat că ar fi favorizat firma familiei sale prin încheierea unor contracte cu Administrația Apelor Banat, pe vremea când conducea această instituție.

Tribunalul Timiș l-a condamnat, luni, pe Titu Bojin, fost președinte al Consiliului Județean Timiș în perioada 2012 – 2016, la un an și o lună de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. De asemenea, în același dosar, Titu Bojin a fost achitat pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

“Achită pe inculpatul Bojin Titu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu (…) Condamnă inculpatul Bojin Titu la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare la care adaugă un spor de 1 lună închisoare, urmând ca în final sa aplice inculpatului pedeapsa de 1 an şi o lună închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei de 1 an şi o lună închisoare sub supraveghere pe un termen de încercare de 3 ani şi o 1 lună stabilit de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţei penale”, arată, luni, Tribunalul Timiș.

Titu Bojin a fost acuzat că ar fi favorizat firma SC Temadi SRL, la care fiul și soția sa aveau calitatea de asociați, prin încheierea unor contracte cu Administrația Apelor Banat, pe vremea când Bojin era director al instituției.

Sentința este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În prezent, Titu Bojin este consilier județean, iar din 2016 s-a întors pe funcția de director al Administrației Apelor Banat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *