Titu Bojin, ABA Banat: ”Rămânem și în perioada următoare în alertă, pericolul nu a trecut!”

Titu Bojin, ABA Banat: ”Rămânem și în perioada următoare în alertă, pericolul nu a trecut!”

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Titu Bojin, directorul tehnic al Administrației Bazinale de Ape Banat, a explicat că, în ultimele săptămâni, Timișoara și întreg județul s-au confruntat cu căderi masive de precipitații, dar angajații ABA Banat au fost și sunt în continuare în alertă pe toate cursurile râurilor din Timiș și Caraș-Severin pentru a preveni și atenua eventualele pagube și probleme.

Situația este permanent monitorizată atât din teren, cât și din dispecerate, astfel că situația să poată fi ținută sub control.

Personal, toată săptămâna trecută am fost în teren, în fiecare zi, de la viitură de la Fârdea, cât și ulterior la Lugoj, Parța, Grăniceri, până la ieșirea din țară a răului Timiș. Am fost alături de echipele ABA Banat acolo unde apele s-au umflat și au inundat suprafețe de teren agricol, drumuri județene și alte bunuri. S-a văzut că investițiile din ultimii ani au atenuat masiv pagubele făcute de inundațiile din acest an, asta deși pe răul Timiș cota de inundație a fost depășită cu 11 cm față de 2005! când am avut inundații devastatoare, după cum știm”, a spus Bojin.

El mai atrage atenția că cel mai important este faptul că nu au avut loc pierderi de vieți omenești, de aceea mulțumește tuturor celor care au luptat curajos cu furia apelor dezlănțuite. ”Important este că nu avem pierderi de vieți omenești, iar pagubele materiale, repet, sunt cu mult diminuate față de ceea ce putea fi. Vreau să mulțumesc colegilor din ABA Banat, dar și locuitorilor afectați de inundații, autorităților locale și centrale cât și echipelor ISU care au fost alături de noi în această perioada și care cu toții am luptat cu natură, care uneori e greu de stăvilit. Rămânem și în perioada următoare în alertă; pericolul nu a dispărut complet, deoarece în continuare se anunță precipitații abundente, însă cu ajutorul lui Dumnezeu și prin implicarea tuturor profesioniștilor vom depăși momentul, iar apele se vor retrage în albia lor”, a mai spus Bojin.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *