Tinerii care vor să lucreze în Germania sunt așteptați la AJOFM Timiș

Tinerii care vor să lucreze în Germania sunt așteptați la AJOFM Timiș

- in Actualitate
0

Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania, prin intermediul Agenţiei Federale a Muncii și a Centralei de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn – Serviciile de Plasare Internaţională, a lansat programul The job of my life, prin care se urmăreşte promovarea mobilităţii ocupaţionale a tinerilor din ţările membre ale Uniunii Europene si ale Spaţiului Economic European şi Elveţia, interesaţi să urmeze cursuri de ucenicie/stagiatură în această ţară.

Concret, tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani, care dispun de o diplomă de studii (şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă, fără diplomă de master), care până în momentul înregistrării în acest program nu au locuit în Germania pe o perioadă mai mare de 3 luni şi care au beneficiat încă de ucenicie/stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară, se pot înregistra şi pot beneficia de ucenicie/stagiatură în cadrul unor companii din Germania, pe o perioadă de 3 ani. Programul de formare profesională duală presupune desfăşurarea unei activităţi practice la un angajator timp de 3 – 4 zile/saptămână, perioadă în care tinerii pot învăţa secretele meseriilor pentru care au aplicat. În paralel, vor participa la cursuri de formare profesională intre 8 – 12 ore/săptămână, unde vor studia partea teoretică specifică domeniilor de activitate alese.

În cadrul acestui proiect, Ministerul Federal pentru Muncă şi Afaceri Sociale din Germania, oferă tinerilor mai multe beneficii printre care: finanţarea unui curs de limbă germană în ţara de origine şi în Germania, alocaţii de călătorie şi relocare în Germania, suport financiar suplimentar, pe lângă plata efectivă prevăzută în cadrul contractului de ucenicie, asistenţă financiară în vederea asigurării mijloacelor de trai, alocaţie pentru persoanele care au copii minori în întreţinere.

Întrucât, începând cu luna noiembrie 2014, a fost lansată o nouă etapă a acestui program, EURES Germania a solicitat sprijinul ANOFM/EURES România pentru promovarea acestui program, prin acordarea serviciilor de informare şi consiliere destinate persoanelor care corespund cerinţelor de aplicare şi organizare la sediul AJOFM-urilor a unor evenimente de recrutare specifice acestui program.

Astfel, In perioada 19.01.2015 – 23.01.2015, experţii Serviciului de Plasare Internaţională (ZAV) Rostock vor veni în Romania pentru 3 evenimente de recrutare. Aceste evenimente vor avea drept scop recrutarea a 60 de tineri care sunt interesaţi să urmeze cursuri de ucenicie în meseriile de zidar, constructor drumuri, bucătar, specialist în industria hotelieră şi specialist restaurant.

Distribuţia teritorială a selecţiilor pentru care se solicită sprijin, în funcţie de meserii, este următoarea:

  • 20 – 21 ianuarie in Sibiu eveniment de recrutare pentru 30 de posturi (cate 10 posturi pentru fiecare meserie) pentru bucătar, specialist în industria hotelieră şi specialist restaurant;
  • 20 – 22 ianuarie in Timişoara recrutare pentru 15 posturi pentru zidar;
  • 22 ianuarie in Braşov pentru 15 posturi pentru constructor drumuri

Se acceptă tineri care vorbesc limba germană, engleză, dar şi care vorbesc doar limba română. Persoanele care vorbesc limba germană si engleză trebuie să se înregistreze pe portalul www.thejobofmylife.de/en  – rubrica Registration, cele care vorbesc limba română se vor putea înregistra în momentul interviului.

Persoanele interesate sunt rugate să se prezinte pentru înscriere în perioada 07-20 ianuarie 2015, la sediul AJOFM Timiş, bdul Republicii nr.21, et.2 cam.202. Relaţii suplimentare la numerele de telefon 0256/294231, 0256/294627, persoana de contact dna Potîng Simona, consilier EURES.

G. M.