Tinerii care vor să înceapă o afacere acum au sprijin serios de la Ministerul Finanțelor

Tinerii care vor să înceapă o afacere acum au sprijin serios de la Ministerul Finanțelor

- in Economie, Locale, Stiri
0

Tinerii din Banat care vor să inițieze o afacere acum au sprijin serios de la Ministerul Finanțelor, prin proiectul de creditare a tinerilor antreprenori din fondurile pentru dezvoltare. “Astfel, în paralel cu ”Prima Casă”, venim cu suport pentru tineri și în lansarea și dezvoltarea afacerilor”, atenționează MF.

Proiectul este susținut de 9 instituții financiare participante intermediare, cu care au semnat acorduri de colaborare.  Beneficiarii potențiali de împrumuturi pot să se adreseze la următoarele instituții financiare: Moldindconbank; Mobiasbanca -Groupe Societe Generale; MoldovaAgroindbank;  Comerțbank; Fincombank; Moldcredit; EuroCreditBank; Energbank: Procredit Bank.

Facilitatea de creditare pentru tineri la rate reduse cu 2 puncte procentuale este deja operațională, antrenând în procesul de implementare filialele băncilor partenere pe tot întregul țării.

Principalele condiții de eligibilitate pentru tineri: vârsta beneficiarilor tineri potențiali cuprinsă între 18 și 35 ani, la momentul depunerii cererii de credit; suma maximală a unui sub-împrumut-până la 1.5 mln. lei; activitățile eligibile și scopul cheltuielilor finanțate-mărfuri și servicii, inclusiv capital circulant;tinerii vor deține cel puțin 75 la sută din proprietatea întreprinderii/afacerii; beneficiari pot fi persoane fizice și juridice înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.