Tinerii aleși locali din Timiș s-au reunit la ANTAL București

Tinerii aleși locali din Timiș s-au reunit la ANTAL București

- in Locale, Politica, Stiri
0

Camera de Comerț și Industrie București a fost gazda primei întâlniri a Asociației Naționale a Tinerilor Aleși Locali din România, structură care reunește cosilieri locali, județeni, viceprimari și vicepreședinți de consilii județene din toată țara.

ANTAL este o structură recent înființată și își propune să reunească într-un cadru juridic aleșii sub 40 de ani pentru a împărtăși idei, nevoi și oportunități de dezvoltare a comunităților care i-au ales. Județul Timiș a fost reprezentat la prima întâlnire ANTAL de Alexandru Iovescu, consilier județean, Cristian Dolecek, consilier județean, Marius Pleșa, consilier local în comuna Liebling și Ionuț Românu, consilier local în comuna Săcălaz.

La prima întâlnire ANTAL, Guvernul României a fost reprezentat de Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene. “Vă felicit pentru această inițiativă și cred că este constructiv ceea ce faceți pentru că aveți interese comune. Este important să știți care este obiectivul vostru, să fiți pragmatici și să aveți rezultate palpabile. Eu cred în acest proiect, dar să știți că necesită timp pentru a se dezvolta. Voi dați, astăzi, un semnal important tinerilor aleși locali pentru că este nevoie de un schimb de informații și idei între aleși. Cel puțin din partea mea, aveți toată susținerea”, a spus Victor Negrescu.

Demersul constiturii Asociației îi aparține cosilierului județean din Timiș, Alexandru Iovescu, care este și președintele structurii. “Tinerii aleși locali trebuie să fie reprezentați și organizați pentru o eficientizare a activității. Trebuie să ne sprijinim reciproc și să facem schimburi de idei și proiecte pentru a ne eficientiza activitatea. Ne dorim să organizăm întâlniri în cadrul cărora să dezbatem și să găsim soluții pentru implementarea rapidă și coerentă a proiectelor din zonele pe care le reprezentăm, iar pentru asta avem sprijinul administrațiilor locale, dar și centrale. Spun asta pentru că am discutat cu mai mulți miniștrii și ne bucurăm de sprijinul lor. Generația noastră trebuie să se implice mai mult în elaborarea politicilor publice privind administrația locală și dezvoltarea comunităților locale. Alături de tineri aleși locali din 20 județe ale țării am reușit să punem bazele Asociației Naționale a Tinerilor Aleși Locali. Tinerii aleși locali trebuie să fie reprezentați și organizați pentru o eficientizare a activității. Trebuie să ne sprijinim reciproc și să facem schimburi de idei și proiecte pentru a ne eficientiza activitatea. Ne dorim să organizăm întâlniri în cadrul cărora să dezbatem și să găsim soluții pentru implementarea rapidă și coerentă a proiectelor din zonele pe care le reprezentăm.Generația noastră trebuie să se implice mai mult în elaborarea politicilor publice privind administrația locală și dezvoltarea comunităților locale. Asociația Națională a Tinerilor Aleși Locali este o platformă de dezbateri cros-partide, cu tineri aleși locali care cred într-o abordare Europeană și o dezvoltare durabilă, prin crearea de proiecte durabile pentru mai multe generații.”, a declarat Alexandru Iovescu.

Prima întâlnire regională a Asociației Naționale a Tinerilor Aleși Locali va avea loc la Fălticeni, astfel de evenimente urmând să se desfășoare periodic în toată țara. În acest moment, în cadrul ANTAL se regăsesc aleși locali din 20 de județe.

Gh. M.