Timișul, pe locul II în țară în privința cererii de locuințe

Timișul, pe locul II în țară în privința cererii de locuințe

Cererea de apartamente a crescut cu 38% în 2015 în județul Timiș, arată studiile de piață realizate de cea mai mare agenție de imobiliare online din România, Imobiliare.ro.

“Conform studiilor noastre, o treime din populația urbană cu acces la internet declară că este interesată să încheie o tranzacție imobiliară, având în vedere că punctul minim al prețurilor, deja atins în majoritatea zonelor, se situează la puțin peste 40% față de punctul maxim atins în 2008. Totuși, așteptările legate de orizontul de timp depășesc șase luni pentru aproape jumătate din cumpărători, ceea ce creează contextul pentru o stabilizare pe termen mediu a prețurilor și în niciun caz o creștere accelerată”, nuanțează Adrian Erimescu, CEO Imobiliare.ro.

Cel mai mare avans, de peste 50%, a fost consemnat în Iași, pe locul al doilea se situează Timișul (cu 38%), urmat de București-Ilfov (24%).

În Timiș, 48% dintre vizitatorii Imobiliare.ro ar fi interesați de achiziția unui apartament de până la 40.000 de euro, în vreme ce locuințele cuprinse între 40.000 și 60.000 de euro ar atrage 30% dintre cumpărători. Cei cu un buget de 60.000-80.000 de euro dețin o pondere de 17% din totalul cererii, iar 5% dintre clienți ar plăti peste 80.000 de euro.

Foto: Adevărul

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *