Timisorenii s-au inghesuit sa cumpere abonamente de parcare rezident, primaria nu face fata solicitarilor

Timisorenii s-au inghesuit sa cumpere abonamente de parcare rezident, primaria nu face fata solicitarilor

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Haos în cadrul Timpark, după ce Primăria Timișoara a anunțat că noul regulament de parcare va fi funcțional începând cu data de 31 aprilie. Astfel, abonamentele de parcare au fost puse în vânzare din 21 aprilie, printre noutăți fiind și introducerea abonamentului de tip rezident.

Se pare că cei din Primăria Timișoara nu au putut face față numărului mare de solicitări, astfel că s-a luat o decizie radicală. Mai precis, în perioada 1 – 22 aprilie, șoferii nu vor fi amendați chiar dacă parchează în zonele rezidențiale.

Serviciul Public pentru Administrarea Parcărilor din Municipiul Timișoara-Timpark anunță că, urmare a numărului mare de solicitări pentru eliberarea abonamentelor de tip Rezidențial, în perioada 01.04.2022-22.04.2022, nu vor fi sancționați proprietarii autovehiculelor ce parchează în zonele rezidențiale”, a informat Primăria Timișoara.

Reprezentanții instituției le transmit șoferilor că abonamentul de tip rezident se emite doar la casieria Timpark persoanelor fizice care au domiciliul în Timișoara, respectiv fac dovada că dețin în proprietate o mașină pentru care solicită acest abonament.

Eliberarea lui se face în baza cărții de identitate a proprietarului și a certificatului de înmatriculare al autovehiculului, cu inspecția tehnică periodică valabilă. În cazul autovehiculelor deținute în comun de către soți, se va prezenta și certificatul de căsătorie, dacă solicitantul acestui abonament nu este înscris ca și proprietar în certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Mai pot beneficia de acest tip de abonament și persoanele fizice care fac dovada că locuiesc în interiorul unei zone Timpark și au înscrisă în actul de identitate mențiunea privind stabilirea reședinței (fosta viză de flotant) la respectiva adresă. Abonamentul de tip Rezident se poate elibera pentru un singur autovehicul de persoană și NU asigură rezervarea unui loc de parcare”, a detaliat Primăria Timișoara.

Orarul de funcționare al casieriilor Timpark este de luni până vineri, între orele 08.00 – 20.00. De asemenea, abonamentele de parcare valabile pentru zona roșie, galbenă, albastră, care sunt nerezidențiale, și cele de tip combinat pot fi achiziționate și online, accesând site-ul www.timpark.ro.

În urma procesului de digitalizare a administrației publice, achiziționarea abonamentelor pentru rezidenți va deveni posibilă prin intermediul unei platforme online”, au mai transmis reprezentanții instituției.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *