Timișorenii pot merge gratis cu bicicleta de la 1 Iunie. Ce riscă cei ce pleacă cu bicicleta acasă?

Timișorenii pot merge gratis cu bicicleta de la 1 Iunie. Ce riscă cei ce pleacă cu bicicleta acasă?

Bicicletele din staţiile RATT vor putea fi folosite de la 1 iunie au anunţat  reprezentanţii municipalităţii. Bicicletele ar trebui folosite doar ca mijloc de transport în comun între staţiile RATT, şi nu în scop de relaxare. Vehiculul pe două roţi va putea fi folosit gratuit.

Proiectul pe fonduri europene privind „modernizarea staţiilor de transport în comun intermodal la nivelul polului de creştere Timişoara” a fost finalizat. În cadrul proiectului s-a creat o reţea de 25 de staţii de închiriere a bicicletelor, s-au achiziţionat 300 de biciclete şi s-au amenajat 23 de kilometri de piste de bicicletă.

Închirierea bicicletelor se va putea face gratuit pe baza unui card. Cardul va putea fi achiziţionat de la nouă dintre chioşcurile RATT. Este vorba de un alt card decât cel eliberat pentru transportul în comun. De la 1 iunie vom da drumul sistemului în practică, timişorenii vor putea folosi bicicletele. Noi treptat vom încerca să integrăm în cardul RATT şi dreptul de folosire a bicicletei, însă acum cei interesaţi trebuie să îşi ia un card special de la nouă din cele 13 chioşcuri ale RATT. Vor fi carduri care se vor da prin chioşcuri”, a spus, marţi, primarul Nicolae Robu.

Bicicletele vor putea fi folosite doar o oră. Dacă aţi luat o bicicletă dintr-o staţie de transport în comun în decurs de o oră trebuie să o lăsaţi într-o altă staţie RATT. “ Un împrumut e valabil timp de o oră. Dacă cel care a împrumutat bicicleta nu o predă, se produce alarmarea. Persoana în cauză încalcă regulamentul. Se încearcă identificarea persoanei şi i se va cere să o predea”, a mai spus Robu.

Primarul Nicolae Robu atrage atenția că bicicletele nu pot fi folosite pentru plimbări de agrement, ci doar pentru transportul între stații. În prima lună, regulile nu sunt, însă, atât de stricte. “Luna iunie este luna pilot. Este pentru prima dată când facem așa ceva. Nu excludem să apară situații neprevăzute și implicit anumite disfuncții”, a mai spus Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *