Timișorenii pot face sesizări către primărie direct de pe telefonul mobil. Ce aplicație a fost dezvoltată

Timișorenii pot face sesizări către primărie direct de pe telefonul mobil. Ce aplicație a fost dezvoltată

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

“Primăria Timișoara” – acesta este numele unei aplicații inedite lansate marți, 26 iunie, care poate fi descărcată gratuit pe orice telefon mobil inteligent. Aplicația mobilă a fost dezvoltată de o firmă din Timișoara, iar apoi donată municipalității și reprezintă un mijloc prin care cetățenii pot semnala mai ușor problemele cu care se confruntă, în speranța că reprezentanții primăriei vor găsi o rezolvare.

Suntem în fața unei aplicații complexe, care permite cetățenilor să facă sesizări cu tot ce observă ei în oraș. Pe de altă parte, le permite să urmărească ce se întâmplă cu cererile lor și inclusiv să urmărească în transmisie directă ședințele de consiliu local. Este deosebit în această aplicație că problemele sesizate ajung prin distribuire automată direct la cei ce se ocupă de ele. Iar cetățeanul care a sesizat poate vedea în orice moment în ce stadiu este rezolvarea problemei pe care el a semnalat-o. Deci, nu mai intervin funcționarii pe traseu, totul se distribuie pe sistemul automat de management al documentelor, care ține seama de responsabilitățile din primărie pe diversele noastre structuri organizatorice“, a declarat marți, 26 iunie, primarul Nicolae Robu.

După ce descarcă aplicația pe telefonul mobil, timișorenii se pot înregistra cu ajutorul adresei de e-mail sau cu contul de Facebook. Apoi, pot face o sesizare optând între nouă problematici, și anume: străzi și trotuare, iluminat public, trafic rutier și semne de circulație, gunoi și vandalism, mediu, parcuri și spații verzi, transport în comun, apă și canalizare, construcții și terenrui, anagjați ai PMT și ordine publică.

De asemenea, utilizatorii aplicației pot vedea care este stadiul unei cereri depuse la Primăria Timișoara, la camera 12, ce evenimente aprobate de Comisia de Ordine Publică au loc în oraș sau pot urmări în direct ședințele de consiliu local.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *