Timisorenii pot arunca gratuit gunoaiele in containere, in patru puncte din oras

Timisorenii pot arunca gratuit gunoaiele in containere, in patru puncte din oras

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primăria Timișoara a venit cu o nouă măsură cu scopul de a mai scădea din numărul rampelor clandestine de gunoi. În ședința ordinară de joi, 25 iulie, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre potrivit căruia vor fi înființate patru puncte de colectare a deșeurilor.

Containerele în care gunoaiele se vor arunca urmează să fie amplasate în Calea Torontalului, Str. Torac, Str. Avram Imbroane și pod Calea Șagului. Concret, deșeurile vor fi colectate separat, în trei containere de 20 mc, pe următoarele categorii: deșeuri vegetale, deșeuri voluminoase de uz casnic, deșeuri rezultate din construcții și demolări.

Potrivit proiectului, fiecare timișorean are dreptul să depună gratuit cel mult 3 mc de deșeuri vegetale pe lună, 5 mc de deșeuri voluminoase de uz casnic și 1 mc de deșeuri rezultate din construcții și demolări.

Toți timișorenii pot depune gunoaie în containere, fără a prezenta un act de identitate. Aceste puncte de colectare vor fi deschise de luni până sâmbătă, între orele 12.00 – 20.00.