Timișorenii pot arunca brazii și la colț de stradă. Anunțul primarului Robu

Timișorenii pot arunca brazii și la colț de stradă. Anunțul primarului Robu

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Timișorenii care nu se vor sinchisi să se deplaseze cu brazii de Crăciun până la unul din cele patru puncte de colectare ale Retim pentru a-i preda, ci îi vor arunca tot la colț de stradă, lângă pubele, nu vor fi sancționați.

Primarul Nicolae Robu a anunțat, astăzi,  că în cazul în care orașul se va umple de pomi, cel mai probabil va fi organizată o nouă campanie de strângere a lor, pe bază de voluntariat, iar șansele de a-i pune pe polițiștii locali să-i amendeze sunt foarte mici.

O să vedem, mai facem campanii de ridicare, care înseamnă voluntariat, de fapt, de ridicare a lor, ca să asigurăm pentru oraș o imagine cât mai bună. (…) O să vedem ce anvergură are. Să dai amenzi ce presupune, să pui iar polițiști, în loc să se ocupe de lucruri serioase, să-i pui să meargă să constate unde au apărut brazi, cine i-a pus acolo, să dea amendă. O să facem și anul acesta muncă voluntară. Intră pe rol noul contract pentru reziduri vegetale și atunci noul contract va colecta tot. O s-o rezolvăm și pe asta. Vă dați seama cât este de stupid? Să vină echipajul de salubritate să golească pubelele și să se uite cu indiferență la o creangă sau chiar la un pom mai mare de lângă, pe motiv că asta nu-i treaba mea. Vin alții, golesc coșurile de pe trotuar, dar se uită și ei la pom și spun că nu e treaba mea. Este absurd, dar suntem în acest absurd, dar vom ieși din el, până la urmă, că ce e împotriva logicii nu rezistă“, a spus primarul Timișoarei.