Timișorenii pot arunca brazii și la colț de stradă. Anunțul primarului Robu

Timișorenii pot arunca brazii și la colț de stradă. Anunțul primarului Robu

Timișorenii care nu se vor sinchisi să se deplaseze cu brazii de Crăciun până la unul din cele patru puncte de colectare ale Retim pentru a-i preda, ci îi vor arunca tot la colț de stradă, lângă pubele, nu vor fi sancționați.

Primarul Nicolae Robu a anunțat, astăzi,  că în cazul în care orașul se va umple de pomi, cel mai probabil va fi organizată o nouă campanie de strângere a lor, pe bază de voluntariat, iar șansele de a-i pune pe polițiștii locali să-i amendeze sunt foarte mici.

O să vedem, mai facem campanii de ridicare, care înseamnă voluntariat, de fapt, de ridicare a lor, ca să asigurăm pentru oraș o imagine cât mai bună. (…) O să vedem ce anvergură are. Să dai amenzi ce presupune, să pui iar polițiști, în loc să se ocupe de lucruri serioase, să-i pui să meargă să constate unde au apărut brazi, cine i-a pus acolo, să dea amendă. O să facem și anul acesta muncă voluntară. Intră pe rol noul contract pentru reziduri vegetale și atunci noul contract va colecta tot. O s-o rezolvăm și pe asta. Vă dați seama cât este de stupid? Să vină echipajul de salubritate să golească pubelele și să se uite cu indiferență la o creangă sau chiar la un pom mai mare de lângă, pe motiv că asta nu-i treaba mea. Vin alții, golesc coșurile de pe trotuar, dar se uită și ei la pom și spun că nu e treaba mea. Este absurd, dar suntem în acest absurd, dar vom ieși din el, până la urmă, că ce e împotriva logicii nu rezistă“, a spus primarul Timișoarei.