Timișorenii își pot încărca GRATUIT mașinile electrice. Unde a fost realizată o stație, pe domeniul public

Timișorenii își pot încărca GRATUIT mașinile electrice. Unde a fost realizată o stație, pe domeniul public

statie masini electrice

Robert Kristof, city-managerul Timișoarei, vine cu o veste bună pentru cei care au mașini electrice sau intenționează să-și cumpere.

Recent, în parcarea Modex a fost realizată prima stație de încărcare pentru automobile electrice, pe domeniul public, iar cetățenii o pot folosi gratuit. Ea a fost donată de compania ZTE și completează sistemul Smart Pillar, adică stâlpul deștept montat tot în parcarea Modex, cu internet gratuit.

Robert Kristof speră ca, în viitor, să apară tot mai multe astfel de stații de încărcare a vehiculelor electrice, iar timișorenii să aleagă o mașină de acest gen în detrimentul uneia cu combustibil uzual.

“În scurt timp această stație va apărea distinct și în aplicația de Smart Parking precum și în sistemele de navigație ale automobilelor electice, astfel șoferii o vor putea găsi ușor. Noi ca administrație locală trebuie să realizăm infrastructura adecvată pentru a stimula mobilitatea verde, fără poluare. Astfel, dacă în viitor cetățenii vor vedea până și la colțul blocului astfel de stații, cu siguranță se vor gândi să aleagă o mașină electică în detrimentul uneia cu combustibil uzual. Întrucât mașinile electrice sunt viitorul, cu siguranță vom continua astfel de inițiative”, a scris city-managerul Timișoarei pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *