Timișorenii, invitați să transmită mesaje de încurajare pentru femeile bătute

Timișorenii, invitați să transmită mesaje de încurajare pentru femeile bătute

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara anunță că marchează Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. Așadar, în parteneriat cu Poliția Timiș, desfășoară în luna noiembrie campania de informare și conștientizare a fenomenului violenței asupra femeilor „Nu ești singură. Cere ajutor!”.

În cadrul campaniei, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor va fi marcată printr-un eveniment organizat sâmbătă, 25 noiembrie, între orele 12.00 – 16.00, în incinta Iulius Mall Timișoara, la demisol, piațeta Splend’or.

Specialiștii direcției împreună cu specialiștii IPJ Timiș vor fi prezenți în locația amintită și vor distribui publicului larg materiale informative despre violența asupra femeii (pliante, broșuri, flyere) și baloane de culoare portocalie (culoarea care simbolizează lupta pentru eliminarea violenței împotriva femeilor). Pe un ecran se vor derula mesaje de încurajare pentru victime ale violenței, transmise de către persoane implicate în campanie. Victimele vor fi încurajate să raporteze aceste comportamente către instituțiile în măsură să ofere ajutor (numere de urgență, poliție, servicii publice și private, membrii ai familiei, etc.). Cetățenii aflați în trecere vor fi invitați să transmită mesaje de încurajare pentru femeile victime. Mesajele vor fi scrise pe foi de flipchart și sunt expuse pe o perioadă de 4 ore. De asemenea, cetățenii sunt încurajați să nu rămână indiferenți față de fenomenul violenței împotriva femeilor și să ofere sprijin persoanelor implicate în violență, prin îndrumarea acestora către servicii specializate”, a transmis Direcția de Asistență Socială.

La eveniment vor fi prezentate serviciile oferite de către complexul de servicii specializat în domeniul violenței domestice din cadrul direcției. Totodată, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor informa publicul în legătură cu modul în care se pot sesiza infracțiunile de violență.

Prin acțiunea noastră ne dorim să transmitem tuturor femeilor care ajung victime ale diverselor forme de violență că trebuie să ceară ajutor, le încurajăm să caute sprijin la oamenii apropiați, dar și la instituțiile în măsură să ofere sprijin. Să nu accepte violența și să raporteze aceste comportamente. Pe de altă parte, ne propunem să sensibilizăm comunitatea și să transmitem că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să spunem “NU!” și să respingem în mod deschis actele de violență. Să oferim sprijin victimelor. Să nu rămânem nepăsători. Prin implicarea tuturor, putem contribui la o societate în care femeia, indiferent de rolul pe care aceasta îl are (soție, iubită, colegă, mamă, fiică, etc.), să fie respectată, apreciată, valorizată și nu victimă. Aceasta este normalitatea și dacă acest lucru nu se întâmplă, noi putem și trebuie să luăm atitudine”, a detaliat instituția.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *