Timisorenii, incurajati sa-i ajute pe oamenii strazii pentru a se proteja de coronavirus

Timisorenii, incurajati sa-i ajute pe oamenii strazii pentru a se proteja de coronavirus

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Timișorenii cu suflet mare sunt încurajați să le dea o mână de ajutor oamenilor străzii, care sunt foarte vulnerabili atunci când vine vorba de infectarea cu coronavirus.

În timp ce tu stai acasă, în Timișoara sunt oameni care dorm pe stradă. În plin sezon de COVID-19, când măsurile impuse de starea de urgență limitează interacțiunea socială și ne recomandă să “stăm în casă”, există o categorie de persoane pentru care această recomandare nu are sens. Este vorba despre oamenii străzii. Poți să ajuți acești oameni să aibă un acoperiș sigur deasupra capului și acces la trei mese pe zi!”, a anunțat Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice&Solidare, care a inițiat campania ”Solidaritate cu oamenii străzii din Timișoara!”.

Concret, timișorenii sunt încurajați să sprijine două asociații care oferă servicii pentru oamenii străzii. Este vorba de Fundația Caritas și de Fundația Timișoara 89. Majoritatea beneficiarilor celor două ONG-uri sunt persoane care suferă de diferite boli cronice sau persoane în vârstă, ale căror venituri sunt prea mici pentru a-și permite internarea într-un azil.

Este vorba practic de cele mai expuse categorii din punct de vedere al capacității de refacere după contactarea virusului.  Capacitatea de intervenție a acestor organizații este afectată în această perioadă, de aceea facem un apel la sprijinul cetățenilor, care pot susține cu donații financiare sau cu produse cele două organizații. Produsele necesare sunt: alimente (de preferat neperisabile) și produse igienico- sanitare. Produsele pot fi donate direct la sediile celor două organizații”, a transmis CRIES, pe Facebook.

Donațiile în bani se pot face prin virament bancar:
Fundația Timișoara 89: strada Str. Martir Gogu Opre, Nr. 24, telefon: 0256-493409;
IBAN: RO15BACX0000003008324000 -Unicredit Bank
Azilul de Noapte al Federației Caritas, strada C-tin Brâncoveanu, nr 50, telefon: 0256 456 506.
IBAN BRD Timişoara, R098 BRDE 360S V059 2448 3600

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *