Timişorenii iau cu asalt Urgenţele de la Spitalul Municipal. Ce măsuri a luat unitatea medicală pentru a face faţă numărului mare de solicitări

Timişorenii iau cu asalt Urgenţele de la Spitalul Municipal. Ce măsuri a luat unitatea medicală pentru a face faţă numărului mare de solicitări

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Tot mai mulţi timişoreni care au nevoie neapărat de îngrijiri medicale iau cu asalt Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal de la Clinicile Noi, aflată chiar în centrul oraşului. Între 24.000 şi 28.000 de bolnavi apelează la serviciile medicilor de la UPU anual, astfel că locul în care pacienţii primesc astfel de îngrijiri medicale a devenit neîncăpător.

Acesta este şi motivul pentru care conducerea Spitalului Municipal Timişoara a reuşit să-i convingă pe reprezentanţii primăriei să aloce fondurile necesare realizării unui nou corp în care să fie mutată Unitatea de Primire Urgenţe. Primăria Timişoara a fost de acord, astfel că lucrările au şi început de câteva luni.

“Sunt foarte încântat, pentru că se reprofilează sfârşitul primului corp al Urgenţelor de la Spitalul Municipal Timişoara, al noului spaţiu în care va funcţiona Unitatea de Primiri Urgenţe. Tehnic nu a fost uşor pentru că nu am dorit să suspendăm pentru mai bine de un an activitatea la Urgenţă şi atunci construcţia are două etape: un prim corp, urmează să alocăm actuala activitate în noul corp, care este foarte reuşit şi respectă normativele, şi într-o a doua etapă, în prelungirea acestui spaţiu şi pe amplasamentul spaţiului vechi se va construi cel de-al doilea corp, iar la sfârşit va rezulta un întreg în care sperăm că medicii noştri, personalul, dar în primul rând pacienţii noştri vor avea condiţii mult mai bune. Acolo va funcţiona doar Unitatea de Primiri Urgenţe”, a anunţat Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

Medicul timişorean speră ca lucrările la noul corp de clădire să fie finalizate până în ianuarie – februarie 2016.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *