Timișorenii fac minuni: ce echipament extrem de util au achiziționat pentru micuții care trebuie să fie operați le Spitalul de Copii din Timișoara

Timișorenii fac minuni: ce echipament extrem de util au achiziționat pentru micuții care trebuie să fie operați le Spitalul de Copii din Timișoara

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
ecograf

Timișorenii cu suflet mare au făcut minuni pentru micuții din tot vestul țării care ajung la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” pentru a fi operați. Un doctor din cadrul unității medicale a înscris proiectul “Ecografii performante la Spitalul de Copii” în cadrul evenimentului Timotion, alergarea în scop caritabil care are loc în fiecare primăvara în capitala Banatului.

Astfel, numeroși oameni inimoși au donat taxa de participare pentru acest proiect și s-au strâns bani pentru achiziționarea a două sonde pentru cele două ecografe de ultimă generație pe care Secția de Chirurgie Pediatrică le are în dotare.

Cu ajutorul acestor sonde, care au costat aproximativ 10.000 de euro, medicii vor putea realiza și ecografii abdominale, astfel că micuții pacienți nu vor mai fi puși pe drumuri. „Aceste sonde sunt pentru ecografii abdominale, de ficat, de rinichi, de afecțiuni ale tubului digestiv, toate pot fi evaluate. Ne descurcam mai greu înainte, pentru că ecografiile se făceau în alte locații, în clinici, cabinete private, oamenii se descurcau mai greu. Deja 500 de copii au beneficiat de ecografii cu aceste sonde”, a declarat, vineri, 4 noiembrie, medicul chirurgul Vlad David.

Eugen Boia, șeful Secției de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu”, a precizat că, în fiecare an, în clinica pe care o conduce sunt internați peste 5.000 de copii din vestul țării, iar aproximativ 3.200 sunt operați.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *