Timişorenii care locuiesc în zona stadionului “Dan Păltinişanu” pot sta liniştiţi: nu se vor mai organiza curse ilegale de maşini. Ce anunţ a făcut primarul Robu

Timişorenii care locuiesc în zona stadionului “Dan Păltinişanu” pot sta liniştiţi: nu se vor mai organiza curse ilegale de maşini. Ce anunţ a făcut primarul Robu

- in Administratie, Slider
0
nicolae robu

Fără curse ilegale de maşini şi motociclete în zona stadionului “Dan Păltinişanu”. Cel puţin asta a dat asigurări primarul Timişoarei, Nicolae Robu, că se va întâmpla după ce întreaga zonă de lângă stadion va fi reamenajată. Edilul şef vrea să creeze aici un loc în care timişorenii se pot relaxa în timpul liber sau în care pot să facă mişcare.

Nicolae Robu a anunţat că astăzi au început lucrările de reamenajare a zonei, din fondul de reparaţii. Astfel, în aproximativ o lună, dacă vremea va fi frumoasă, întreaga zonă va avea o cu totul altă înfăţişare.

Potrivit primarului Timişoarei, accesul auto va fi interzis lângă stadion, cu excepţia maşinilor de intervenţie şi a autobuzelor care transportă jucătorii, a glumit Nicolae Robu. Mai mult, partea carosabilă va fi transformată în trei piste: una dedicată bicicliştilor, cu o lăţime de doi metri, una pentru cei care se dau cu rolele şi skateboard-ul, tot cu o lăţime de doi metri, şi încă una pentru pietoni, cu o lăţime de trei metri.

Totodată, Nicolae Robu a anunţat că vor fi create şi aproximativ 350 de locuri de parcare în zonă şi vor fi plantaţi circa 400 de copaci, în special tei şi salcâmi. Potrivit primarului Timişoarei, atunci când copacii vor creşte, sub ei vor fi montate şi băncuţe.

“Pe lângă o ofertă ultra-sănătoasă pentru timişorenii dornici de mişcare, vom şi înfrumuseţa zona şi vom pune punct definitiv curselor de maşini sau de motociclete organizate acolo, evident, în afara legii, care au pus în pericol viaţa unor cetăţeni sau i-au deranjat pe locuitorii din zonă prin zgomotul produs târziu în noapte. O parte din parcarea de la Novatim va dispărea, pentru că acolo va fi realizat un sens giratoriu. Eu cred că avem datoria să le oferim timişorenilor cât mai multe modalităţi de petrecere sănătoasă a timpului”, a declarat, astăzi, Nicolae Robu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *