Timișorenii au participat la Festivalul vânătorilor la Pădurea Verde

Timișorenii au participat la Festivalul vânătorilor la Pădurea Verde

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Duminică, 30 iunie, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și a cluburilor de vânătoare din Timișoara, Făget, Lugoj și Sânnicolau Mare și Primăria Ghiroda, sub coordonarea lui Puiu Oprea, au organizat la poligonul Diana de la Pădurea Verde Timișoara Festivalul Vânătorilor 2019, ediția a zecea.

Programul zilei de duminică a debutat la ora 9.00 cu startul concursului de chinologie – proba de lucru a câinilor din grupa a VII de vânătoare prepelicari, urmat de  concursul de tir cu aer comprimat pentru copii până la vârstă de 9 ani.

Tot la ora 9.00 a început concursul ceaunelor, o competiție la care au participat peste 40 de echipe,  coordonate de vânători, specialiști în bucătăria preparatelor culinare vânătorești, iubitori ai artei culinare cinegetice, fiecare echipă cu ceaunul de concurs.

Miile de timișorenii participanți s-au delectat cu delicioase preparate culinare la ceaun din vânat de mistreț, lopătar, cerb, căprior și din pește, precum și produse culinare dintr-o gama liber aleasă de participanți.

Premierea tuturor câștigătorilor a avut loc pe scena principală la ora 14.00.

Gh. M.