Timișorenii au format cozi uriașe în fața unor supermarketuri. Primarul Robu: ”Panica ne poate face mai mult rău decât virusul”

Timișorenii au format cozi uriașe în fața unor supermarketuri. Primarul Robu: ”Panica ne poate face mai mult rău decât virusul”

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Este panică în rândul timișorenilor, după ce președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență, începând de mâine, din cauza coronavirus, dar nu au fost anunțate încă măsurile concrete care se vor lua. Astfel, în fața unor mari supermarketuri din Timișoara s-au format cozi uriașe, oamenii dorind să se aprovizioneze cu alimente.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care face apel la calm pentru că lucrurile sunt ținute sub control, susținând că panica ne poate face mai mult rău chiar decât virusul.

Fără panică, stimați timișoreni! Panica ne poate face mai mult rău decât virusul propriu-zis! Desigur că o pandemie este o pandemie, nimeni n-are voie să o bagatelizeze! Dar, prin măsurile luate de autorități până acum, lucrurile sunt ținute sub control! Dacă noi, ca simpli cetățeni, atât cei ce au fost expuși sau chiar contaminați, cât și ceilalți, cei sănătoși, cei neexpuși prin prisma locurilor unde am fost și contactelor pe care le-am avut vom respecta cu strictețe indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, atunci vom trece cu bine, cu un preț plătit minim, peste această nenorocire. Dacă dimpotrivă, ne panicăm, acționând cu disperare, dacă nu respectăm regulile, atunci ne vom crea mari, chiar foarte mari probleme”, a scrie pe Facebook, Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai scris pe rețeaua de socializare că este vorba de o chestiune de ore până când vor fi anunțate de către autorități măsurile concrete care se vor lua după ce a fost decretată stare de urgență.

Stimați timișoreni, nu dați și nu preluați din partea unora-altora care nu înțeleg să fie responsabili interpretări preapocaliptice ideii de stare de urgență. Așteptați -e vorba, sper, de doar ore, nu de mai mult- și veți vedea care sunt măsurile concrete care vor fi luate în cadrul stării de urgență, dincolo de orice speculații sau presupuneri. Eu, personal, vă mărturisesc că sunt foarte liniștit. N-am dat buzna la niciun magazin să-mi fac stocuri de diverse! Apropo de a da buzna la magazine, respectiv de a respecta “cu strictețe indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și de Comitetul Local pentru Situații de Urgență”, cum am cerut mai sus, realizăm noi, oare, că înghesuiala din magazine comportă riscuri enorme de contaminare / răspândire a virusului?! Așadar: calm, e o situație grea, dar nu apocaliptică, o vom depăși, dar haideți să o depășim cu un preț plătit minim! Totul depinde numai și numai de noi”, a mai scris Robu.

https://www.facebook.com/search/top/?q=%20kaufland%20timisoara&epa=SEARCH_BOX

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *