Timisorenii ar putea plati mai mult pentru caldura si apa calda. Anuntul primarului Robu

Timisorenii ar putea plati mai mult pentru caldura si apa calda. Anuntul primarului Robu

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

În viitor, cei 60.000 de timișoreni racordați la Colterm ar putea plăti facturi mai mari pentru apa caldă și căldura consumată. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, nu exclude această variantă, în condițiile în care ar putea scădea subvenția pentru cetățeni acordată de municipalitate.

Suntem supuşi la această presiune, să reducem subvenţia, care ar conduce la majorarea preţului gigacaloriei. Pe de altă parte, nu avem resursele financiare pe care le cere E.on. Nicio bancă nu acordă credit Colterm din cauza acelor datorii. Și atunci se ajunge în astfel de situaţii limită. Este vorba de 60.000 de familii abonate la Colterm, ceea ce totalizeată circa 250.000 de cetăţeni. Vom vedea ce este de făcut. Nu sunt foarte multe lucruri de făcut. Am putea să venim cu o bulă de oxigen dacă am reduce subvenţia şi am majora preţul la gigacalorie”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că s-a ajuns în situația în care E.on să fie la un pas să taie gazul către Colterm din cauza datoriilor istorice pe care societatea de termoficare le are, care s-ar ridica la sute de milioane de lei.