Timisorenii afectati de “Operatiunea Ghilotina” vor fi despagubiti. Nicolae Robu risca un dosar penal, Primaria Timisoara – o amenda uriasa

Timisorenii afectati de “Operatiunea Ghilotina” vor fi despagubiti. Nicolae Robu risca un dosar penal, Primaria Timisoara – o amenda uriasa

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

“Operațiunea ghilotina”, tăierea cablurilor de Tv, internet si telefonie, îi va aduce probleme primarului Nicolae Robu. Șeful OPC Timiș, Sorin Susanu spune că i-a solicitat avizul psihologic pentru munca la înălțime, însă documentul nu a fost prezentat. Robu riscă un dosar penal pentru distrugere, iar primăria o amendă uriașă.

Este halucinant faptul că responsabilul din partea Primăriei Timișoara care a adus documente solicitate de noi sau mai bine spus nu ne-a adus, nu a putut face dovadă că au fost notificați consumatorii afectați. Mai grav este că nici nu se cunoștea numărul de consumatori afectați ca urmare a acestei acțiuni, nu au putut să ne facă dovada că primăria avea o formă legală să desfășoare o astfel de activitate. I-am solicitat domnului primar să ne aducă inclusiv documentele legale pe tip medina mucii și aviz psihologic pentru muncă la înălțime.(…). Probabil că supărarea dânsului este că documentele noastre duc spre o discuție în care sunt încălcarea unor prevederi din codul penal, care în moment încheierii cercetării noastre vor fi trimise către celelalte instituții abilitate să cerceteze aspecte care țin de infracțiuni. Distrugere în primul rând pentru că acele cabluri nu erau în proprietatea dânsului”, a spus Susanu.

Comisarul șef al OPC Timiș mai spune că Primăria Timișoara riscă amendă ca urmare a tăierii cablurilor și despăgubiri pentru consumatorii care au rămas fără Internet, cablu TV și telefonie. „În momentul de față am demarat toate cercetările necesare pentru a identifica toți acești consumatori care au fost afectați, ulterion noi prin măsura pe care o vom aplica primăriei vom solicita inclusiv despăgubirea acestor consumatori”, a mai spus Susanu.

Primăria Timișoara riscă o amendă de până la 100.000 de lei pentru că reprezentanții instituției au tăiat cabluri.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu a anunțat că dacă proprietarii de cabluri de pe strada Arieș nu le vor muta în subteran, va urma și acolo o serie de tăieri. Comisarul șef al OPC Timiș spune că “dacă nici după ce li s-a adus la cunoștință nu iau în seamă, vorbim de o formă agravantă și premeditată. Se vor încadra în alte prevederi și va urma o nouă măsură”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *